Side’de Gezilecek En Güzel 24 Yer

Kaynak belirtilmedi

Side’ye yolu düşenlere merhaba! Bugün size Türkiye’nin güzel kıyı şehirlerinden biri olan Side’deki seyahat deneyimimden bahsetmek istiyorum. Side, tarihi zenginlikleri, muhteşem plajları ve eşsiz atmosferiyle gezmeye doyulmayan bir yer. Sizlerle Side’ye gittiğinizde uğrayabileceğiniz en güzel 24 yeri sizinle paylaşmak istiyorum. Side’de gezilecek yerler listem:

Side Antik Kenti

Side’nin kalbinde yer alan antik kent, tarihi atmosferiyle sizi kendine hayran bırakacak. Side Antik Kenti, Roma İmparatorluğu döneminde kurulmuş bir liman kentidir. Yıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu antik şehir, tarih ve arkeoloji meraklıları için gerçek bir cennettir. Kente attığınız anda etrafınızdaki uçsuz bucaksız kalıntılar ile kendinizi binlerce yıl geride bir zaman yolculuğuna çıkmış gibi hissedeceksiniz.

Side Antik Kenti

Side Antik Tiyatrosu

Side Antik Kenti’nin içerisinde bulunan tiyatro, Anadolu’da görebileceğiniz en özgün tiyatro tasarımlarından birine sahip. Side’deyken bu muhteşem antik tiyatroyu keşfetmenizi kesinlikle öneririm.

Apollo Tapınağı

Side’nin en büyük simgesi olan Apollo Tapınağı, tarihin büyüsünü yaşamak isteyen herkes için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Deniz kenarında bulunan bu tapınağın kalıntılarını ve görkemli sütunlarını ziyaret etmenizi şiddetle öneririm.

Side Müzesi

Tarih ve arkeoloji meraklıları için ideal bir yer olan Side Müzesi, birbirinden değerli eserlerle dolu.

Manavgat Şelalesi

Side’ye oldukça yakın olan Manavgat Şelalesi, serin suları ve doğal güzelliğiyle sizi büyüleyecek. Şelaleyi ziyaret ettiğinizde tekne turu yapmanızı da öneririm.

Side Limanı

Limandaki tarihi kalenin yanı sıra, restoranları ve kafeleriyle keyifli bir atmosfer sunan Side Limanı, akşamüstü yürüyüşleri için ideal bir yer.

Side Devlet Agorası

Antik dönemde ticaretin merkezi olan Side Devlet Agorası, tarihi atmosferini hâlâ koruyor.

Anıtsal Çeşme (Nymphaeum)

Side Antik Kenti’nin ana giriş kapısının ön kısmında yer alan Anıtsal Çeşme, M.S 2. yüzyıl olarak tarihlendiriliyor. Anadolu’nun en büyük ve en görkemli çeşmesi olarak kabul edilen bu çeşmeye özellikle zaman ayırmayı ihmal etmeyin, kesinlikle görülmesi gerekiyor.

Aspendos Köprüsü

Romalılar tarafından inşa edilen, depremde hasar gördükten sonra Selçuklular tarafından yeniden inşa edilen ve yakındaki limanda bulunan Pers donanmasına karşı Yunanların verdiği savaş ile tüm tarih sevenlerin görmesi gereken bir yer.

Köprülü Kanyon Milli Parkı

Türkiye’deki en uzun kanyonlardan biri olan Köprülü Kanyon, özellikle doğa ve macera sporları sevenler için harika bir noktadır. Bu müthiş doğa harikasında güzel bir yürüyüşe çıkmanın yanı sıra burada rafting turlarına da katılabilirsiniz.

Köprülü Kanyon

Tazı Kanyonu

Köprülü Kanyon Milli Parkı sınırlarında yer alan bu kanyon, günübirlik turlarla gidip görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Burada Köprülü Kanyon gibi büyüleyici vadi manzaralarında kaybolarak Türkiye’de nadiren bulabileceğinize emin olduğum bir doğayla karşılaşacaksınız.

Titreyen Göl

Rüzgarsız ve sakin havalarda görebileceğiniz bir titreme özelliğine sahip olan bu gölü yolunuzun üzerindeyse kesinlikle görmeden geçmemenizi öneririm.

Aspendos Antik Tiyatrosu

Side’ye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Aspendos Antik Tiyatrosu, Roma döneminden kalmış en iyi korunmuş tiyatro olma özelliğine sahip. 

Manavgat Nehri

Manavgat Şelale’sinin bulunduğu nehir, doğayla iç içe olmak istiyorsanız Şelale turunuzla birlikte tekne turları aracılığıyla görülebilir.

Lyrbe Antik Kenti

Side’de Şıhlar Köyü’nde yer alan bu antik kent, arkeoloji meraklıları için kesinlikle görülmesi gereken bir konum. Şehirdeki önemli buluntulardan birisi olan Yedi Bilgeler Mozaiği, Side Müzesi’nde sergileniyor.

Side Sahil Yolu

Side’deyken vaktinizi yürüyüş yaparak geçirmek isterseniz şehrin sahil yolu boyunca dolaşarak hem denizin hem de dört bir yandaki tarihi yapıların tadını çıkarabilirsiniz.

Tyche Tapınağı

Hâlâ devam eden restorasyon çalışmaları ile eski görkemini yeniden kazanan bu dairesel tapınağı Side Antik Kenti geziniz sırasında görebilirsiniz.

Özel Yörük Müzesi

Müze, özenle seçilmiş özgün parçalarıyla Yörük kültürünü canlandırıyor. Sergi galerilerinde dolaşırken, Yörüklerin hayat tarzını, geleneksel el sanatlarını ve günlük yaşamlarını keşfedebilirsiniz. Yörük çadırları ise size Yörüklerin yaşam alanlarını yakından tanıma fırsatı sunuyor.

Side Halk Plajı

Kum zemine sahip bu halk plajı belediye tarafından işletiliyor ve çocuklu aileler için oldukça uygun.

Cennet Kanyonu

Şelaleye ve küçük doğal havuzlara sahip olan ve pek bilinmeyen bir konum olan bu kanyon, ıssız ve huzurlu bir doğa gezisi isteyenler için oldukça uygun bir gezi alanı. Araçla 15 dakikalık bir yürüyüş mesafesine kadar yaklaşılabiliyor.

Evrenseki Plajı

Belediye tarafından işletilen bu plajda da ailenizle denize gittiğinizde ihtiyaç duyabileceğiniz her imkan ve oldukça güzel bir sahil şeridi bulunuyor.

Kumköy Plajı

Plajın bir kısmı otel ve eğlence mekanı işletmelerinin alanları içinde olduğu için gitmeden önce bir yer belirlemeniz daha sağlıklı olabilir. Bunun dışında denizin ve kumların güzelliği ile denize girmek için tercih etmenizi önerdiğim bir plaj.

Side Sualtı Müzesi

İlginç bir dalış deneyimi yaşamak isteyenler için oluşturulmuş Türkiye’nin ilk sualtı müzesi. Burada yapacağınız dalış sırasında Türk heykeltıraşlar tarafından yapılmış 117 heykelden oluşan bir heykel koleksiyonunu görme imkanınız bulunuyor.

Side Sualtı Müzesi

Side Sualtı Müzesi

Değirmenözü Köyü

Manavgat’a 100 kilometre uzaklıkta bulunsa da yerel kültürlere ilgiliyseniz tercih edebileceğiniz bir konum. Adını burada bulunan değirmenlerden alan köy iki ırmağın kesişim noktasında kurulmuş bu köyde ayrıca Gavur Evi adlı oyma mezarlar bulunan bir tarihi alan bulunuyor.

Side’de gezilecek yerler listem bu kadar. Her adımı tarih ve doğal güzelliklerle dolu olan Side’de geçen her dakika başka bir keşif yapıyor insan… Umarım Side’ye yolunuz düştüğünde ilginizi çekebilecek yerleri listemde size aktarabilmişimdir.

Total
0
Shares
Alparslan
Turist.

Bir yanıt yazın

Prev
Alanya Tüm Kamp Alanları | Ücretli ve Ücretsiz
Alanya Tüm Kamp Alanları

Alanya Tüm Kamp Alanları | Ücretli ve Ücretsiz

Next
Alanya İslami Oteller
alanya islami oteller

Alanya İslami Oteller

İlginizi Çekebilir

biraztatil.com'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.